Георги Първанов: „Волен Сидеров е най-моят кандидат"

Волен Сидеров е най-моят кандидат, тъй като той непрекъснато се съизмерва с мен, заяви в Перник президентът Първанов. Поводът бе коментара на Волен Сидеров, че Ивайло Калфин, и Меглена Кунева, и даже Алексей Петров са негови кандидати.

„Ако мен ме нямаше, ако в един момент изчезна, не мога да си представя какво би правил Волен Сидеров- кого ще освирква и кого ще обвинява в сутрешния блок. Приемам това с чувство за хумор, трябва да има малко самоирония в тази напрегната политическа ситуация“, допълни Първанов.

По думите му, този, на когото симпатизира ще получи подкрепата му в деня на изборите.“ Аз съм държавен глава и ще се стремя да запазя неутралитета в хода на предизборната кампания“, заяви президентът и изяви готовност да работи с всеки, който бъде избран за държавен глава на изборите тази есен.

„Ще се радвам да му предам всичко онова, което съм започнал, може би и недовършил и той да го развие“, каза той.

Според него няма нищо по-добро от това да има състезание на идеи и когато всеки се състезава с това, което може да направи от своята позиция, когато се говори за антикризисни мерки.“ Тези дни обикалям много и в малки общини и виждам кризата като реалност. Виждам кризата като безработица от порядъка на 30-40%, виждам кризата в един съсипан бизнес, който няма никакъв въздух и в този смисъл всякаква стъкмистика е излишна“, категоричен е президентът.

„Постовете не ме блазнят и не очаквайте от мен да влизам в такива самоцелни битки. За мен е удоволствие на помагам със знанието си и опита си. И не само на БСП, аз искам да помагам на страната си“, подчерта още  Първанов.

Той бе вчера в Перник, за да представи книгата си „Първият мандат на Георги Първанов“.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини