Млечна кухня в Перник- мрачният детски кът

Няма как минавайки покрай Млечна кухня в Перник да не ви направи впечатление видът на мястото. Фасадата е черна, вратата също, а сенчестото място допълва още повече мрачния образ на сградата. Място, което изобщо не прилича на детски кът, в който всеки ден малки деца се сдобиват с вкусен обяд.

Но това е само отвън- вътре всичко е непокътнато от времето- боята, мебелите, подът. „Имам вече внуче, а това място тук изглежда по същия начин от времето, когато идвахме за храна на дъщеря ми“, разказва наш читател.

Още на вратата ни посреща дупка в пода, а до нея и стар диван и неупотребявана мивка. „Не знам как може толкова време никой да не се сети за това място, тук все пак идват малки деца“, възмущава се перничанинът.

По думите на майките, храната все пак е много добра. „Детето ми предпочита тази храна пред онази, която му готвя аз“, разказва млада майка.

От седмици в помещението на Млечна кухня  вече тече усилен ремонт, за което разговаряме и с новия директор  на „Детско и ученическо хранене” ЕООД Татяна Нинова. „Стараем се с малко средства да постигнем много неща, но все пак не се очакват чудеса“, разказва тя. Ремонтът е козметичен и се извършва с лични средства на фирмата, а в момента се боядисва всичко вътре, сменят се и плочки.

По думите й, фасадата наистина е не е в никак добър вид и затова се надява да успеят да подновят и нея, но това ще се случи, ако има достатъчно средства.

 „Не знам защо толкова време тук не е имало ремонт .  Първото нещо, което започнах да правя, когато станах директор наскоро, е именно ремонтът на кухнята. Мястото наистина изглежда зле, но се надяваме след ремонта това да се подобри“, допълва тя.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини