Знаците на ул. Раковска са премахнати от КАТ

Пътните знаци, които забраняваха влизането на МПС в ул. Раковска, са премахнати от КАТ, съобщиха от Общината за perunik.com.

След запитване от Община Перник за необходимостта от отстраняването на знаците, от КАТ отговарят, че съгласно генералния план улицата вече е предвидена за двупосочно движение.

При сегашната организация на движението, съгласно която то е еднопосочно, се наблюдават конфликтни ситуации, а решаването им затруднява работата на контролните органи и придвижването на МПС от и към централната градска част, пишат от сектор „Пътна полиция“.

Целта на премахването на знаците е подобряване на пропускателната способност на уличната мрежа в централната градска част, смятат от КАТ.

По думите им е необходимо да бъдат въведени ограничения за спиране на ППС в районите на кръстовищата и пред търговските обекти, разположени по протежението на улицата.

Преди години на улицата е имало начална спирка на тролеи, което е наложило тогава улицата да бъде еднопосочна. След като мястото на спирката вече е променено, въвеждането на двупосочно движение на ул. Раковска е възможно.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини