Директорът на Общински инспекторат използва властта си, за да тормози съсед

Шахтата, която би попречила на микробуси със стоителни отпадъци

Директорът на Общинския инспекторат Йордан Йорданов използва служебното си положение и злоупотребява с властта си, за да тормози мен и моето семейство, категоричен е перничанинът Михаил Попов.

Всичко започва миналото лято,когато съседите на Попов- семейство Тодорови, чийто син е именно шефът на Общински инспекторат, решават да затворят страничния вход към имота на Попов откъм пешеходната пътека, намираща се между тяхната и неговата постройка.

Заявиха ми, че това не е проблем, защото съм имал гараж и южна врата, откъдето съм можел да прибирам автомобилите. Няколко дни по- късно в присъствието на геодези съседите забиха кол по средата на пътеката, като го коригираха на 70-80 см към тяхната ограда“, разказва Попов.

Това на практика ограничило достъпа на микробуса, с който в заведението на Попов се зареждала стоката. Според наредба търговските обекти трябва да се зареждат отзад, а не през търговските площи. Така се наложило зареждането със стока да се извършва на ръце до входа.

Това доставяше огромно удоволствие на моите съседи“, коментира Попов. Трудното зареждане се оказва и ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ЗАВЕДЕНИЕТО ДА СЕ ЗАТВОРИ след повече от 5 години непрекъсната работа.

Но нещата не приключват до тук. Преди месец на мястото е монтирано и бетоново заграждение (ограничител) на средата на пътеката, което по обяснението на работниците е по нареждане на Община Перник. Това заграждение на практика спира достъпа на автомобилите на Попов към дома му.

Попов разговаря и с кмета на кметство Изток Снежанка Викторова, която му казва, че поставянето на ограничителя се е наложило заради минаване на микробуси, които изхвърляли строителни отпадъци в реката. „Това обаче е невъзможно, тъй като в южния край на пътеката има открита шахта и те няма как да излязат от там“, казва Попов.

Той разговаря и със зам.-кмета Михайлов, с помощта на когото се установява, че няма оплакване или жалба от граждани, няма и разпореждане за монтиране на ограничителите. „Оказа се, че един от служителите при главен инж. Михайлов- Петър Алексов, е помолен устно от Йордан Йорданов да се обади на фирмата за да се постави бетоновото заграждение. Всичко това е станало без знанието, съгласието и одобрението на инж. Михайлов“, разказва Попов.

Той се е срещнал и с Петър Алексов, пред когото е било обяснено, че причината за заграждението е безпричинно паркиране на автомобили там.

Поредният удар, който е нанесен върху Попов и семейството му е актът, който е съставен на дъщеря му за неправилно паркиране именно от служители на инспектората. „Тя даже не беше паркирала, колата беше само спряна и то пред дома ми, за да може дъщеря ми да си вземе документи“, възмущава се Попов.

По думите му всичко е предварително замислено и осъществено по блестящ начин от Йордан Йорданов, който за целите си е употребил заместник-кмет и служителка. „Когато разговарях с Петя Тодорова от сектор незаконно строителство и зам.-кмета Джегалски, ми направи впечатление, че и двамата са предварително информирани, че аз имам гараж и южна порта, където да вкарвам автомобилите си. Предоверили са се на информация, подадена от началника на инспектората“, смята Попов.

Той е категоричен, че няма да допусне да се оказва натиск върху него и семейството му. „Виждам злоупотреба с власт с цел упражняване на тормоз, в който са замесени ръководни кадри и намирам случващото се за скандално и недопустимо“, смята Михаил Попов и се надява, че след като вече е подал няколко жалби до общината - проблемът ще намери справедливо решение.

За съжаление, изнесеното по-горе далеч не е единственото прегрешение на директора на Общински инспекторат! Очаквайте през следващите дни още материали по случая, които ще бъдат публикувани само в сайта perunik.com

Ограничителят, поставен в средата на пътеката
Ограничителите и по тротоара

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини