Ивайло Калфин: Симеон Дянков го е напекло слънцето

"Финансовия министър го е напекло слънцето, много несериозно е да сравнява българската икономика с американската", коментира днес на посещението си в Перник кандидатът за президнет от БСП Ивайло Калфин.

Наскоро финансовият министър заяви, че българската икономика е дори по- добра от американската, което според Калфин е несериозно изказване от човек, който има претенциите да е икономист.

Който и да бъде кандидатът на ГЕРБ, той ще бъде олицетворение на същата политика, а именно политика на пълна конфронтация и пълна зависимост от Бойко Борисов, коментира още Калфин. По думите му, в последния момент Бойко Борисов ще си промени мнението и ще се кандидатира за изборите за президент.

"Така обаче поне няма да се крие зад някой друг, което пък ще постави редица въороси за изпълнителната власт, но все пак да видим какво ще направи. Аз обаче не виждам да има кандидат на ГЕРБ, който да е независим и да има ясно изразена собствена позиция", допълни той.

Според Калфин ще бъде много вредно, ако ГЕРБ спечелят президентските избори и кметските избори бъдат, тъй като в управлението няма да може да бъде поставена никаква различна гледна точка.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини