Linkin Park с нов албум в началото на 2012

Linkin Park работят по следващия си албум от седем месеца насам, но сега списание “Ролинг Стоун” разкрива още подробности около новия диск.

На първо място, известният американски продуцент Рик Рубин отново ще работи с Linkin Park върху този албум. Той стои и зад последното LP на бандата – “A Thousand Suns”, което беше издадено миналата година и получи смесени отзиви от страна на критиката и феновете.

И второ, музикантите възнамеряват да издадат новия материал най-късно в началото на 2012 година, което е доста скоро, предвид факта, че повечето студийни албуми на Linkin Park обикновенно излизат на музикалния пазар през около 3, 4 години.

По стандартите на Linkin Park, “A Thousand Suns” определено беше провал, но погледнато по-глобално, всъщност албумът се радваше на успех. След издаването му през септември, продажбите в Щатите достигнаха 784 хиляди копия и беше сертифициран като “златен” и “платинен” в редица страни по света. А освен това първите два сингъла от него - “The Catalyst” и “Waiting for the End”, се изкачиха до високи позиция в класациите за рок и алтърнатив музика на Билборд.

Интересно е да се чуе как точно ще звучи предстоящият нов албум на бандата, след драстичната промяна с “A Thousand Suns” – дали групата ще се завърне към старите си ню метъл корени, ще продължи да експериментира или ще опита нещо напълно различно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини