Смях през сълзи

Един "въпрос" най-после намери своят отговор - Иво Петров е новият стар кандидат за кмет на ГЕРБ в Перник!

Така наречената "интрига" относно номинацията му за този пост всъщност беше поредният фарс. Самообявилият се за кандидат-кмет, Г-н Петров, разбуни духовете като съобщи тази новина ПРЕДИ върховният орган на ГЕРБ - Изпълнителната комисия на партията, да е взела своето решение!

Голямо чудо, би казал някой! За всички е ясно, че щом Бойко му е подшушнал на ухо - никакви там комисии нямат никакво значение! Ако се върнем назад във времето и проследим как една такава комисия въобще не взе отношение по внесена жалба за събрание, проведено въпреки устава - ще видим, че това е наистина така! Ако проследим провеждането на всички събрания на ГЕРБ в Перник - също ще видим, че всичките те бяха низ от манипулации, насочени към постигането точно на тази цел! Номинирането на Иво Петров за кмет! Няма значение, че най-качествените хора напуснаха ГЕРБ! Всъщност - нищо там вече няма значение! Партийните членове се оказаха в положението на фон, декор за театралната постановка. Оказва се, че в ГЕРБ има еднолично управление. Режим, който се мултиплицира по цялата верига от върха на партията до последния неин член! Опасно ли е това?

Ако се касаеше за някой ансамбъл за песни и танци - не! Най-много след поредната неуспешна изява да сменят хореографа и нещата да бъдат отново наред. Особено при наличието на добри танцьори. Но когато се касае за партия с мераци за власт - няма нищо по-опасно от това! Помислете - какви хора ще ни управляват утре? Какво можеш да очакваш от лош танцьор освен лош танц? Какво става, когато върховенството на правилата се превърне в мислене от рода на "шефа така каза"? А Иво е известен точно с такъв начин на мислене. А това хич не е добре за всички нас!

В момента и Иво Петров, и Росица Янакиева ни правят зрители на своето шоу! За тях е ясно, че ако НАИСТИНА се противопоставят (но не на думи, а на дела) - вотът на Перничани ще се окаже доста по-шарен! И те двамата ще вземат много по-малко гласове. Затова и двамата запяха дружна песен, разказваща как всеки правел нещо за всички ни - единият на общинско, другият - на държавно ниво! Внушението е едно - гласувайте за нас двамата, защото иначе Бойко ще спре да дава пари! Особено ако пък някой друг се вреди та вземе достатъчен вот на изборите! Този модел им е изгоден. Това е модел за запазване на статуквото в Перник! Това е и целта на съвместните им медийни изяви. Да свикнат хората да ги виждат заедно. Да ги приемат като борци за една и съща кауза и за една обща цел! А всъщност целта им е обща, но това не е нашата цел! Тяхната цел е властта. Нашата цел - един по-хубав Перник с едно ново и некорумпирано управление!

Избора на перничани в момента е сведен всъщност до едно: Искаме ли да се запази статуквото или не? Искаме ли нови лица в управлението или сме доволни от муцуните на последните 20 години? Тук не става въпрос за избора на по-малкото зло (както беше при предишните местни избори). Тук става въпрос за разчупване на обръча, в който БСП и ГЕРБ са стегнали града ни! Защото ГЕРБ и БСП в Перник всъщност са двете лица на едно цяло.

Граждани на Перник - не се оставяйте да ви подведат отново! Вземете града обратно в собствените си ръце! Не се поддавайте на партийното шаманство на шепа кариеристи! Сегашното статукво не е във ваша полза! Помнете и никога не забравяйте, че всички вие сте най-голямата партия и от вас зависи кой утре ще ви управлява!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини