40 години "Джулай Морнинг"

За поредна година прочутият хит на „Юрая Хийп” "Джулай Морнинг" звучеше на различни места по българското Черноморие. Но всички заедно посрещнаха първите юлски лъчи на хоризонта - разбира се, с много музика, бира и настроение.

И тази година празникът отново събра много млади хора край плажовете за посрещането на първия юлски изгрев.

Хипарският празник идва от Америка, но намира съмишленици и у нас още през 80-те. Ако тогава младежите са се събирали, за да говорят свободно за музика, за любов - като своеобразен протест срещу оковите на комунистическия режим, сега по плажовете се събират в пъти повече хора, но оргиналната идея отдавна е забравена. А голяма част от младите дори не знаят кой е авторът на едноименната песен, но знаят, че Джулая е символ на надеждата и свободния дух.

Тази година се навършват 40 години от създаването на песента "Джулай Морнинг" на "Юрая Хийп". Авторът й Кен Хенсли споделя, че за него този празник е феномен.

"Много съм щастлив от факта, че хората използват възможността да се съберат и да се пречистят пред слънцето, защото то е нещо много мощно, то дава началото на деня", каза Хенсли.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Случаен виц

Последни новини