Ивет донесе нова радост за България

Ивет Лалова донесе поредната радост за България. Тя записа седма победа за страната ни на Европейското отборно първенство по лека атлетика, ІІ лига, което се проведе на стадион “Караджордже” в Нови Сад (Сърбия).

27-годишната софиянка спечели първото място на 200 м с постижение 23,71 сек (+ 1,6 м/сек) и записа още осем точки за родния тим.

Българските атлети завършиха на второ място на Европейското отборно първенство и се класираха в по-горната І лига за следващото издание през 2013 година.

Спортистите се прибраха в София малко след 8:00 часа тази сутрин. Националите пътуваха с два автобуса и бяха посрещнати пред Националния стадион "Васил Левски" от екипите на БНТ1 и Канал 3. С кола за България тръгнаха Моника Гачевска и Христо Стоянов, Венелина Венева-Матеева, Ваня Стамболова и Георги Димитров-Корема. С автобус късно вчера вечерта отпътува Кирил Кирилов. Ивет Лалова пък си заминава от Сърбия днес следобед. Тя лети със самолет от Белград за Рим.

"Изключително съм доволен и съм горд с представянето на българските атлети на Европейското първенство в Нови Сад", сподели президентът на федерацията ни по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини