Ивет повежда националния тим към европейски титли

Шампионката от Диамантената лига по лека атлетика в Осло Ивет Лалова ще поведе националния тим на България към европейски титли на турнир в Сърбия.

Рекордьорката на 100 метра е част от състава на представителния ни отбор по лека атлетика за шампионата – втора лига в Нови Сад (18-19 юни).

При мъжете ще участват 16 атлети, а при жените - 14. В тима са всички водещи български атлети с изключение на контузените Тезджан Наимова и Петя Дачева. Отборът ще пътува за Нови Сад с автобус на 16 юни в 7:30 ч. Връщането е на 20 юни. Отборите, с които националите ни ще се състезават са: Австрия, Дания, Естония, Латвия, Литва, Сърбия и Словакия.

„Пожелавам успех на всички атлети в Нови Сад. Въпреки, че в спорта никога нищо не е сигурно, разчитаме на очаквани победи от състезатели като Ивет Лалова, Ваня Стамболова, Венелина Венева. Откровено имаме и слаби дисциплини, в които изоставаме от другите отбори. Поради това борбата за оставане в групата ще се реши от представянето на всеки един състезател. Всеки трябва да даде най-доброто от себе си, за да постигнем целта – оставане в групата. Ако в Нови Сад олимпийските нормативи се увеличат с един или два, това ще бъде бонус към тази цел”, коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

Национален тим за Европейския отборен шампионат – втора лига:

Мъже: 100 и 200 м – Петър Кременски, 400 м – Красимир Брайков, 800 и 1500 м Сава Тодоров, 3000 м Иван Попов, 5000 м Йоло Николов, 3000 м с препяптсвия Митко Ценов, 110 м с преп. Мартин Арнаудов, 400 м с преп. Лазар Катучев, скок на височина Виктор Нинов, овчарски скок Спас Бухалов, скок на дължина Николай Атанасов, троен скок Момчил Караилиев, гюлле Георги Иванов, диск Росен Карамфилов, чук Атанас Папазов, копие Кольо Нешев.

Жени: 100 м и 200 м Ивет Лалова, 400 м и 400 м с преп. Ваня Стамболова, 800 м Теодора Коларов, 1500 м и 3000 м Даниела Йорданова, 5000 м и 3000 м с преп. Силвия Дънекова, 100 м с преп. Кристина Дамянова, скок на височина Венелина Венева, овчарски скок Анна Иванова, скок на дължина Магдалена Христова, троен скок Андриана Бънова, гюлле Радослава Мавродиева, диск Атанаска Димитрова, чук Михаела Методиева, копие Деница Колева.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини