Ще ти гръмна жабата

В съда на Крефелд завърши процесът срещу 47-годишния безработен Франк Х., обвинен в злодейско убийство на жабата на съседа. Жертвата била застреляна край езерото право в главата с въздушна пушка.

Убитата жаба на име Кнети принадлежала на собственика на съседния парцел Андреас фон Щрелен (Andreas vоn Straelen). Между съседите, които се познавали от детски години, имало стара вражда. Тя била предизвикана от квакането на жабите на фон Щрелен, което пречело на Франк да спи.

В 2 часа през нощта на 1 июли 2010 год фон Щрелен бил събуден от изстрели. Той извикал полиция, но тя не могла да установи нищо. На сутринта имало повторен оглед, при който край малкото изкуствено езерце бил открит гръмнатият Кнети.

Собственикът веднага замразил загиналата жаба като веществено доказателство и написал жалба в полицията, като обвинил комшията в повреждане на имущество.

Домът на Франк Х. бил обискиран, при което там открили две нерегистрирани огнестрелни оръжия, включително бойна карабина от 1940 год.

В съда миналия четвъртък Франк Х. се признал за виновен за незаконното оръжие, обаче отрекъл да е стрелял по жабата. Той е осъден да плати глоба 1500 евро за незаконно притежание на оръжие. За убийството на жабата съдът не се е произнесъл, поради липса на доказателства. Собственикът на застреляната жаба е изказал разочарованието си, но е добавил, че „сега всички вече знаят, че не може да влезеш у комшията и стреляш.” Не може и дума да става, обаче, за помиряване между враждуващите съседи в случая.

От цялата работа най-невероятното е, че според Андреас фон Щрелен, застреляната жаба Кнети е абсолютно невинна. Тя имала генетичен дефект – за разлика от останалите жаби край езерцето тази не можела да квака. При нощното нападение пострадала още една жаба. Задният и крак бил отнесен от изстрел и фон Щрелен я прекръстил на Ахав, в чест на еднокракия капитан от "Моби Дик".  Всичко това бе многократно разнищено от медиите в Германия.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини