Microsoft купи Skype, ще го подобрява

Microsoft придоби пионера в интернет телефонията Skype за $8,5 млрд., съобщиха двете компании.

Сделката, която е голям удар на Microsoft, може да се смята и за провал на другите кандидати за Skype, най-вече Facebook, трябва да бъде одобрена от бордовете на директорите на двете компании.

Microsoft ще интегрира разговорните функции на Skype в много от ключовите си продукти, включително Office, Xbox и софтуера Windows Phone, но ще продължи да предлага Skype и за конкурентни платформи, заяви Стив Балмър, CEO на Microsoft.

"Продуктите и услугите, които потребителите на Skype познават днес, ще бъдат подобрени, добави Балмър на пресконференция в Сан Франциско, на която обяви сделката. - Ние ще продължим да инвестираме в Skype за не-Microsoft устройства."

Това е важно съобщение на Microsoft, тъй като огромната потребителска база на Skype включва клиенти с iPhone, Android телефони и други конкурентни устройства. То обяснява защо компанията се съгласи да плати $8,5 млрд. за Skype.

продължава в: Computerworld.bg

Skype има средно 124 млн. свързани потребители на месец по данни за второто тримесечие на 2010 г. В пикови моменти едновременно са онлайн по 23 млн. потребители. Те са осъществели гласови и видео обаждания за общо 95 млрд. минути за първата половина на 2010 г., ползвайки видеото средно в 40% от времето, показват данните от сайта на Skype.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини