Грипната ваканция няма да се отучва

Работна група в Министерството на образованието обсъжда как ще се компенсира грипната ваканция, като засега се обмисля преструктуриране на учебната програма. Това съобщи министърът на образованието Сергей Игнатов, цитиран от БТА и КРОСС.

По думите на Игнатов в момента се обмислят няколко варианта, като единият от тях е учебният материал да се преподава по-съкратено. Друг вариант е да се отучва, но министърът заяви, че засега не приема тази идея.

Игнатов каза още, че най-тежко е положението с грипа в София и Югозападна България. Данните показват увеличаване на заболеваемостта сред учениците. Ето защо министърът призова родителите да вземат мерки и децата им да стоят в къщи по време на грипната ваканция. Той съобщи още, че следващият понеделник - 31 януари, който е почивен за учениците, остава такъв и няма да се отучва.
„Децата все пак трябва да почиват", посочи Игнатов.

Заради епидемията за седмица се прекратиха учебните занятия в някои области. Още в петък Регионалния инспекторат по образование в София разпространи информация, че със заповед на министъра на образованието се прекратяват учебните занятия във всички столични училища от 24  до 28 януари.

В същия период са  прекратени учебните занятия и във всички училища на територията на община Плевен.

В Пазарджишка област пет училища са в грипна ваканция от днес.
До края на седмицата учебни занятия няма да се провеждат в пазарджишките училища „Георги Бенковски” и „Васил Левски”, както и в учебните заведения „Христо Смирненски” в Септември и тези в селата Говедаре и Мокрище.

По-рано бе съобщено, че болните могат да получат безплатно антивирусни препарати, предаде БНР. Личните лекари ги получават от столичната РИОКОЗ, обясни пред радиото д-р Палвина Здравкова - зам.-председател на столичното сдружение на общопрактикуващите лекари. През миналата година препаратите са били по 10 от двата вида на 1000 пациенти.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини