"Мокри зони" за улично пиянство

За пиещите жители на Колчестър, в графство Есекс, смятан за най-древния град на Британските острови, ще бъдат определени специални зони, за да могат да си употребяват алкохола необеазпокоявани. Инициативата е на градския съвет, пише The Daily Mail.

Според замисъла колчестърските алкохолици трябва да се изместят от центъра на града в покрайнините, където няма да пречат нито на местните, нито на туристите.  Там полицаите няма да им отнемат алкохола, както правят, когато видят някой напиващ се на улицата в историческия център на Колчестър.

Според новия проект, който, ако се реализира е първи по рода си в кралството, в Колчестър ще се оформят зони за пиянство. В реализацията на проекта ще се включат и благотворителни организации. На тях ще се разчита да упражняват контрол над поведението на пияндетата и да следят състоянието им -  всичко това в отредените за пиянство места.

Проектът има и опоненти. Депутат от местния парламент го е определил като неефективен. „Пиянството е сериозен социален проблем и ние не го решаваме, като скриваме алкохолиците от туристите и гражданите.”, смята  Боб Ръсел.

Полицията винаги е разпръсвала алкохолиците от централните улици, като при това им взема питиетата, но това не е дало нужния резултат до ден днешен - те отново и отново се връщат на любимите си места.

Самите пияници са ентусиазитани от новите възможности, които им се разкриват от проекта. Ще могат спокойно да пият и да си разходат кучетата и никой няма да ги безпокои. The Daily Mail споменава и броя на събиращите се в центъра на любители на чашката – около 25.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини