Тест: Наясно ли си с мъжкото его

Не трудно да срещнеш партньор за секс, не е трудно да се влюбиш. Трудното идва когато твоето его срещне неговото. Защото зад галантното му поведение може да стои желание да се представи в най-най-най-добрата светлина. А погледът, който сега кара косъмчетата на гърба ти да настръхват, да започне да ти действа като денонощно видеонаблюдение с въоръжена охрана.

Без егото си не бихме постигнали нищо. Егоизмът ни е крайно необходим, за да се сбъднем. А при мъжете нещата са драстични, по причина на тестостерона или поради силата на майчината любов.  Не че няма жени егоистки, има, но при силния пол шансът егото да избуи до чудовищни размери е много голям. Те трябва да бъдат победители, те трябва да имат контрол, да поддържат висок стандарт, да намират решение във всяка ситуация, да са неотразими в леглото. Един вид Казанова, Супермен и Айнщайн, ако може ведно с Питър Пан.

В един идеален случай, в една връзка двамата заедно са някак си правят повече отколкото всеки поотделно. Реалността предлага твърде много вариации на взаимоотношения, повече или пои-малко привлекателни или компромисни. Истинският егоист обаче е опасен. Ето кратък тест, който ще ти помогне да оцениш реално дали неговото его те застаршава. Отговори с да или не дали твоят любим:

- толкова си се обича, че през цялото време е зает с външността си, здравето си, хобито си, храната си, колата си и другите си свои неща.

- агресивно посреща всеки намек да помогне вкъщи

- агресивно отхвърля всяка критична забележка от твоя страна

- винаги и за всичко е прав

- не се извинява никога

- ревнува от всичко

- винаги претендира за нещо или изисква нещо от теб

- в леглото е зает предимно със собствените си изживявания

- когато ти подарява нещо, се чувстваш задължена, а не благодарна

- не се интересува от проблемите ти или не се съобразява с трудностите, които може да срещаш в момента

Ако имаш повече от един положителен отговор, продължавай да четеш.

1. Не се залъгвай с надеждата, че ще го промениш. Изборът, който трябва да направиш е между войната и мирното съвместно съществуване, ако толкова държиш да си с него и неговото его. Войната няма да я спечелиш, а и е неприятна за околните, така че ще ти се наложи да придобиеш ... манипулативни умения.

2. Каквото и да ти се иска, нека изглежда като негова сбъдната мечта. Например: „Мило, заслужаваш до теб да стои перфектната жена. Имаш безупречен вкус за всеки един случай, когато ще сме сред хората. Май още има време да отида на фризьор?” Хич не е смешно, схващаш принципа...

3. Приеми стил на изразяване от типа „Мило, цена нямаш, но ако направим това и това, ще си просто номер 1”

4. Не си и помисляй да рониш сълзи или да си изяснявате отношенията. Това може да се приеме като упрек, а егоманията не търпи чувство за вина. И не допуска признаване на каквато и да е вина.

5. Никога и за нищо на света на споменавай за предишни свои връзки. Не го сравнявай и особено внимавай да не даваш поводи за ревност.

6. Не забравяй да му се възхищаваш, особено пред другите.

7. И за нищо на света не губи своето Аз. Ничие его не заслужава да загубиш своето. Колкото и голяма да е любовта ти, твоята личност е безценна, та не се лишавай от нея. Да изпълниш предписанията от 1 до 6 може да ти дойде в повече (на мен лично ми идва в повече да ги чета само). Явно не можеш да се примириш, не можеш и да търпиш. Ами крайно време е да приемеш, че играеш главната роля в твоя живот. Ти си също и автор на сценария.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини