Най-идиотските идиотии през 2010

Наградите DAFTAS (идиотско, като...) се връчват за просто невероятно чудни безсмислени и тъпи неща. Класацията за 2010 е разбиваща, не е за вярване колко е сериозна, и е в няколко категории.

„Луда наука” е категория, в която попадат най-странните идеи на учените. Като номинираните облекло-спрей, доказателството, че законът „бързо вдигнатото не се брои за паднало” не е валиден за храната. Сред номинираните е изстрелването на най-високо летящия хартиен самолет, а също и върховите постижения в изучаването на темперамента на прасетата. Наградата DAFTAS печели удивителното изобретение, пулверизаторът с течен полиестер, който пръскаш на голо, чакаш да изсъхне и получаваш тънка синтетична дреха абсолютно по тялото.

Номинациите за "Необикновени истории с животни”: октоподът Паул,  Принцеса Аби Франсис – чихуахуа, призната за най-уродливото куче (на снимката), китът, който скочи от водата и се приземи на яхта, горилата, която играе на Nintendo DSi XL, появата на колички за кучешки сладолед и водещия, който предложи вкусни рецепти от котешко месо. Посмъртно наградата се присъжда на октопода – ясновидец.

"Безумно престъпление" на 2010 год. е татуировка. Вместо Ян и Ин австралийски татуист сложи на гърба на нищо неподозиращ клиент 40-сантиметров пенис. Просто занемяваме. Клиентът първо се обидил, след това се оплакал в полицията. Какво е сторила полицията не се съобщава. Другите номинации същи са героични: водачът, който бе пратен в ареста за шофиране в нетрезво сътояние, издокаран в костюм на дрегер, Дарт Вейдър, който ограби нюйоркска банка и Мери Бейл, мъчителката на котки

DAFTAS за "Най-необикновено произведение на изкуството" получи портрет от 9000 парченца препечен хляб.

Идиотските гафове са в категория „Ooops”, тука не сме много съгласни с победителя – британската полиция за фоторобот на престъпник, с маруля на мястото където обикновено има коса. Претендентите са мнооого добри, по наше скромно мнение. Водещ на BBC, който показа среден пръст в ефир, костюмът за бобслей, който се пръсна на Джилиан Кук, и репортажа на грузинската телевизия за нападение на руските войски, изцяло фалшификат.

В категория „Забавен продукт”  номинациите са: мустаци за кола, печена бира, килимче за баня от живи растения, играчките направени по детски рисунки и „пияния” сутиен. Става дума за сутиен с резервоар, от който можете да си сипете, желателно вино или коняк, защото могат да се пият и топли. Много секси, но печели DAFTAS заради възможността да си вкараш алкохол на футболен мач.

Категорията "Чудно, че е още жив”: Капитан Кастастрофа, който претърпя 13-то си кораборушение за последните 7 год., пияните австралийци, които се стреляха за да видят като как ще е, алпиниста, който слезе в кратера на действащ вулкан, за да провери качеството на защитния си костюм и пътешественика, който се събуди в устата на бяла мечка. Изследователят на архипелага Шпицберген Себастиян Нилсен, който стана така близък с бялата мечка е носител на тазгодишния DAFTAS.

В категория „Рекордьори” са номинирани неща, които никого всъщност не касаят, но са в особено внушителни размери. Най-продължителния мач в историята на тениса, най-устатия човек, най-бързата косачка за трева, най-мощния фонтан от Ментос и. Победата е за майтапчиите от Мексико - 2433 на брой, които едновременно пуснали ментови бонбонки в бутилки с газирана вода. При което ефектът е бил взривоподобен.

DAFTAS избират и „Личност на годината”. Тука покойният октопод Паул също е номиниран, обаче той не може да се мери с победителя тази година. Британецът Пол Яроу успя да е в кадър в няколко десетки репортажи, заснети на различни събития из Лондон. Освен, че някак си все е пред камерите, той печели и с идиотския си бежов пуловер, с който привлича повече внимание от самите водещи.

Всички тези отлични небивалици са от реалния живот и по един или друг начин бяха отразени от медиите по света. Ето го тук и самото спускане в лавата. Екстремно! 

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини