Сайт – пародия на Facebook, съди социалната мрежа

Lamebook - сайт, явяващ се пародия на социалната мрежа Facebook, съди компанията на Марк Зукербърг, съобщава news.bg.

Lamebook е сайт, в който се поместват смешни и забавни статуси, снимки и друга интересна информация от Facebook. Уеб страницата е създадена от двама дизайнери от Тексас, чиято цел е била да се подиграят със социалната мрежа.

Съдебното дело не е заведено действително заради нарушаване на търговски марки, а по-скоро като начин, с който двамата създатели да се защитят от компанията на Зукербърг.

Стана ясно, че преди по-малко от година собствениците на Lamebook са получавали съобщения от Facebook, в които от компанията са настоявали за промяна на името и дизайна на Lamebook, който доста приличал на социалната мрежа.

Жалко е, че след месеци, в които разговаряхме с Lamebook за разрешаване на проблема, който смятаме, че е опит за изграждане на марка, която се осланя на популярността на Facebook, те се обръщат към съдебни спорове. Ние сме уверени в нашата позиция и вярваме, че истината ще възтържествува в съда, съобщиха от компанията на Марк Зукербърг.

Създателите на Lamebook смятат, че техният сайт е просто една пародия и че са защитени от Първата поправка в Конституцията на Съединените Щати.

Преди известно време от Facebook започнаха съдебни дела срещу други сайтове, като Teachbook и Placebook, само защото в имената на въпросните страници се съдържа думата "book".

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини