Нов законопроект предвижда затвор, ако пееш фалшиво химна

Мнозина от нас често са обвинявали различните спортисти, представящи страната ни на международните форуми, че не пеят химна на България при изпълнението му.

И тъй като често сме се питали каква е причината за това, след задълбочено изследване успяхме да я открием. Отговорът е, че всички те са разбрали за новия законопроект на Филипините, според който… ако пееш фалшиво химна, влизаш директно зад решетките.

Няма лъжа, няма измама - той вече е одобрен от камарата на представителите и ще бъде представен за разглеждане в Сената до броени дни.

Според основния текст "химнът трябва да се изпълнява като марш, между 100 и 120 удара на метронома, в размер от 4/4-ти и 2/4-ти", като освен това гражданите трябва да стоят прави и да пеят с нужния ентусиазъм и плам в гласа.

Ако ли не - 2 години затвор и глоба от 2300 долара (около 100 000 песо в местната валута). И макар подобни санкции все още да не са застигнали милата ни родина, то и нашите спортисти са по-скоро на принципа „кой си не отваря устата, ще му е мирна главата”…

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини