Млякото помага за отслабване

Ако сте на диета, една чаша прясно мляко всеки ден ще помогне за намаляването на килограмите, твърдят израелски учени. Резултатите от тяхното изследване, публикувани в American Journal of Clinical Trials, показват, че хората, които пият по две и повече чаши нискомаслено мляко на ден, имат по-високо ниво на Витамин D и губят повече от теглото си в дългосрочен план – ок. 4,5 кг за половин година над това, което успяват да свалят останалите.

Според диетолозите, равнището на витамин D има независимо влияние върху успеха в отслабването и е един от решаващите фактори за намаляване на телесното тегло.

Наричан още „слънчевия витамин“ (защото тялото го изработва при излагане на слънчева светлина), витамин D има положително въздействие не само върху здравината на костите, но и в защитата от диабет, хипертония, сърдечносъдови заболявания, някои видове рак и поддържане на здрава имунна система.

Специалистите препоръчват всеки ден да се приемат три чаши обезмаслено мляко и да се занимаваме активно със спорт, ако искаме без усилия да поддържаме нормално тегло.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини