Убиецът от Костенец помолил жена си да го предаде

58-годишният Атанас Стоянов, който през нощта срещу 16 септември застреля 38-годишен бизнесмен в Костенец, сам е помолил съпругата си да се обади в полицията и да го предаде.

Мъжът успя да се укрие три дена в гората след убийството, но в неделя сам отишъл в къщата на тъща си и я помолил да каже на съпругата му Василка да се обади в полицията, съобщи bTV.

По думите на съпругата му Василка Атанасова, съпругът й дошъл при майка й с дилемата да се самоубие или да се предаде. "Дошъл - целият мокър, плачел и треперел. Попитал "бабо ще ме приемеш ли", а тя казала "влизай, Насе, къде ходиш". Питал "да се самоубия или да се предам" и тя му казала "как бе, Насе - две къщи ще затвориш". "Ами отивай тогава при жена ми да се обади на полицията и дрехи да ми даде", разказва Веселка Атанасова.

Тя изпраща дрехите по майка си и се обажда на полицията от съседите. "Атанас плачеше вече и аз се разплаках и те го качиха в колата. Изглеждаше много зле - само плачеше и не можеше да говори. И аз се разплаках като видях състоянието му", разказва жената.

След бягството 58-годишният бивш военен нощувал в летни кошари. Разказал на тъща си, че през тези три дни дори не е пил вода. Съпругата му е категорична, че никой от семейството не е познавал убития бизнесмен Стефан Матрачийски, още по-малко да са имали заеми към него. Не е забелязвала и нищо странно в поведението на мъжа си. "Имаме проблеми финансови, но такива, каквито и комшиите са ги ръсили и е ходил за 20 лева. Не се поколебах да го предам, защото никога не ми е минавало през главата, че той е виновен", казва още Василка Атанасова.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини