IT уроци за пенсионери

Освен за подрастващите учебната година стартира и за група 14 бургаски пенсионери.

Те започнаха да посещават "компютърен курс 60+", организиран от Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива (БСНГИ), съобщи burgasinfo.com.

Средствата за обучението на хората от третата възраст са осигурени от дарение от Българо-американското общество във Вашингтон, ръководено от бившия посланик на САЩ в България Сол Полански.

С предоставените средства БСНГИ вече е провел един компютърен курс през месец август, в който са участвали пенсионери на възраст от 62 до 78 години.

Според БСНГИ проектът за компютърна грамотност на пенсионери има за цел да идентифицира най-добрата учебна програма и методи за обучение на тази възрастова група.

„Българските пенсионери не по-малко от хората в активна възраст имат нужда от познания за ползване на компютър и съвременни информационни технологии, така че да бъдат активни потребители на информация и е-услуги на общини, министерства, агенции, банки, електроразпределителни дружества и т.н., както и да поддържат връзки със семейството и близките, които са далече", обясняват от БСГНИ.

От там са категорични, че ще продължат своите усилия за даване на повече възможност за учене и пълноценно включване на пенсионерите в съвременния живот и разширяване на така наречената е-демокрация.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини