Холандия е първият финалист на Мондиал 2010

Националният отбор на Холандия се класира за финал на Световно първенство за първи път след 32 години. В полуфинален мач от 19-ия Мондиал отборът на Берт ван Марвайк се наложи над Уругвай с 3:2 и намери място на финала, където ще се изправи срещу победителя от мача Испания – Германия, които играят в сряда.

Резултатът на „Грийн Пийнт” откри капитанът на холандците Джовани ван Бронкхорст, който се разписа в 18-ата минута след диагонален удар от около 30 метра. В 40-ата минута Диего Форлан обаче възстанови първоначалното равенство. Той се освободи от пазещия го защитник и с удар от около 30 метра вкара топката във вратата на Стекеленбург - 1:1.

В 51-ата мин. ван Бронкхорст изчисти от голлинията, след като Перейра успя да прехвърли излезлия Стекеленбург. В 70-ата мин. Снайдер се освободи от опеката си, шутира по диагонала и отново даде преднина на тима си 2:1. В 73-ата мин. Ариен Робен вкара трети гол и предреши изхода на двубоя. Кайт центрира от ляво и халфът се разписа с глава от точката за дузпи. Във втората минута от добавеното време Макси Перейра бе изведен много добре от ляво и бе точен за 2:3, с което оформи и крайния резултат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини