Мондиалът постигна рекорд по пропуснати дузпи

Световното първенство в ЮАР постигна своеобразен рекорд по пропуснати дузпи, без да се смятат продълженията на мачовете. Футболистите на този Мондиал пропускат вече шест наказателни удара. Рекордът бе на 3 юли, когато в четвъртфиналния мач Парагвай - Испания футболистите пропуснаха да реализират две дузпи, пише испанският вестник "Марка".

В 59-ата минута парагваецът Оскар Кардосо не успя да прескочи испанския вратар Икер Касияс, а в 63-ата минута вратарят на Парагвай Хусто Вилар отби удара на Хаби Алонсо. В крайна сметка испанците победиха с минималното 0:1.

Мачът Парагвай - Испания е вторият в цялата история на световните шампионати, в който са пропуснати две дузпи. Предишният подобен случай е от 1930 година в Уругвай в мача Аржентина - Мексико, завършил 6:3.

На Световното първенство бяха пропуснати още четири дузпи. В допълнителното време на четвъртфинала Уругвай - Гана при резултат 1:1 Асамоа Гиан от Гана пропусна да вкара единайсетметров наказателен удар и уругвайците победиха с 4:2.

В груповата фаза дузпа, в мача със Сърбия (0:1), пропусна германецът Лукас Подолски. Това направиха и испанецът Давид Вия (в двубоя с Хондурас (2:0)), както и датчанинът Йон-Дал Томасон, в срещата с Япония, завършила при резултат 1:3. Томасон все пак успя да довкара топката във вратата, след като ударът му беше отбит от японския вратар.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини