Операция "Болнични" срещу източване на НОИ

МВР извършва операция "Болнични" от вчера, заяви пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му се работи по схема за източване на НОИ с фалшиви болнични листове.

Групата се е занимавала преди това със схемите по ДДС измамите, посочи вицепремиерът.

В отговор на въпрос за изказването на Алексей Петров, че в ДАНС съществува организирана престъпна група, Цветанов каза, че след направените кадрови промени в ДАНС и МВР няма евроатлантически партньор, който да не е върнал доверието си към правоохранителната ни система, допълва БТА.

Самият факт, че планираме и реализираме съвместни операции, показва, че ние работим изключително добре срещу трансграничната организирана престъпност, посочи министърът. Не смятам, че трябва да отделяме толкова много внимание на човек, който все пак след няколко седмици ще бъде обвиняем, добави Цветанов.

На въпрос дали оправдателната присъда на Красимир и Николай Маринови, известни като братята Маргини, ще се отрази негативно в следващия доклад на Европейската комисия, министърът каза, че не е оптимист от това, което се случва. "Надали има български гражданин, който да е оптимист. Може би само съдиите са оптимисти за това, което могат да правят като правораздаване", каза Цветанов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини