HTC "отвръща на удара" с дело с/у Apple

Само преди два месеца Apple осъдиха HTC за нарушаването на повече от 20 патента, свързани с интерфейса на мобилните устройства. От тогава насам, всички тръпнеха в очакване за реакцията на HTC, а ето че и тя вече е факт: фирмата-нарушител на патентите на Apple съди последните на свой ред за нарушаването на други пет патента. В иска си до съда и Националната комисия по международна търговия на САЩ, HTC са изявили желание да се "спре вносът и продажбата на iPhone, iPad и iPоd в рамките на САЩ".

В кратко изявление, направено вчера, вицепрезидентът на HTC за Северна Америка Джейсън МакКензи заявява: "Като иноватор на оригиналния Windows Mobile PocketPC Phone Edition през 2002 и създател на първия Android смартфон през 2008, HTC вярва, че мобилната индустрия трябва да бъде съпътствана от здравословна конкуренция и иновации, които предлагат на потребителите възможно най-добрите и най-достъпни мобилни телефони. Предприемаме това действие срещу Apple, за да защитим интелектуалната си собственост и, което е по-важно - потребителите, които са наши клиенти и използват устройствата на HTC".

Може би огромната конкуренция на пазара на мобилни телефони е основният източник на това, а и на всички други дела, свързани с нарушения на патенти. Едно обаче е сигурно: засега Apple стоят настрана от най-богатите си конкуренти - Google и Microsoft и се насочват към по-дребните "риби" в бизнеса, какъвто е случаят с HTC. Логичен ход от страна на компанията - представете си колко пари би струвала на Apple една евентуална загуба на дело от редмъндския гигант, да речем...

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини