Tоп 5 на най-невероятните завещания

Известните и богати личности са твърде ексцентрични понякога.

Вижте топ 5 на най-невероятните завещания: 

1. Уилям Шекспир
Уилям Шекспир е оставил най-полезното завещание. Приживе той разпределил цялото си имущество между наследниците си  - от мебелите до обувките си.

2. Томас Джеферсън
Томас Джеферсън, един от основателите на САЩ, е написал най-дългото известно завещание. Волята му била всички негови наследници да освободят робите си и чак тогава да получат своята част от наследството.

3. Нилс Бор
Нилс Бор, знаменития физик, оставил най-сложното за разбиране завещание. Той използвал толкова много специални термини и сложни фразеологични обрати, за да изкаже волята си, че се наложило да извикат експерт лингвист.

4. Хенри Форд
Хенри Форд е оставил най-голямoтo наследство в налична сума пари – сумата от $ 500 милиона. Той пожелал сумата да бъде разпределена сред 4157 учебни и благотворителни заведения.

5. Мишел Ротшилд
Милиардерът Мишел Ротшилд е оставил най-секретното завещание. В него се забранява всякакво описване на наследството, както и съдебно вмешателство за обнародване на състоянието на милиардера. Затова, реалните размери на състоянието на Ротшилд и досега са неизвестни.

http://digital.bg/

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини