Временна организация на движението се налага в Перник заради започналото изграждане на нов пешеходен мост над река Струма

Временна организация на движението се налага в Перник заради започналото изграждане на нов пешеходен мост над река Струма, съобщиха от общинската администрация. Дължината на пешеходното съоръжение е приблизително 24 метра, а стойността за изграждането му е 262 550 лв. без ДДС. То се намира на улица "Св. св. Кирил и Методий" в района на кварталите "Димова махала" и "Хумни дол".

Вчера фирмата изпълнител започна изграждането на мостовите колони. Работата се извършва със специализирана техника. В подготовка е и проект за разширяване на пътното платно на улицата.

Както вече БТА информира обхватът на проекта включва участък с дължина 120 м. от улица "Св. св. Кирил и Методий" с цялостна подмяна на бордюри и тротоарна настилка, ремонт на ревизионни, дъждоприемни и други комуникационни шахти. Предвижда се на мястото на съществуващия тротоар към улица "Бродо" да се обособи лента за движение на моторни превозни средства, за да се облекчи автомобилният трафик в натоварените часове на деня.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини