Ролан Гарос бележи началото на спортното лято в стрийминг платформата MAX

Зрителите в Европа ще могат да се насладят на всяка точка и всяко разиграване от всичките 886 мача на 16 корта на откритото първенство на Франция в онлайн стрийминг платформата Max, а най-интересното ще се излъчи по Eurosport. Легендарни тенисисти, сред които Крис Евърт, Джон Макенроу и Матс Виландер, се завръщат в ефира, за да ни поднесат своите проницателни, иновативни и забавни анализи. Отразяването на Ролан Гарос от 20 май до 9 юни е част от спортното лято на Warner Bros. Discovery с 5000 часа спорт на живо за милиони зрители в цяла Европа.

„Лятото на спорта“ на Warner Bros. Discovery (WBD) става все по-горещо, а най-добрите тенисисти пристигат на най-емблематичното място за игра на клей в света за първия от двата изключителни турнира на кортовете в Париж в следващите три месеца.

Почитателите на тениса ще могат да се насладят на Ролан Гарос, чрез каналите и платформите на WBD, които ще предложат цялостно покритие на турнира в Европа (без Франция) от 20 май до 9 юни.

Всяка точка от мачовете на сингъл, при двойките, юношите, тениса в инвалидни колички и атрактивните срещи на легендите, ще бъдат достъпни за в онлайн стрийминг платформата Max. Телевизионно покритие на най-интересните мачове и най-големите звезди ще бъде достъпно по Eurosport 1 и Eurosport 2 в цяла Европа, като предаванията на живо ще започват 30 минути преди началото на мачовете от основната схема, които стартират на 26 май, неделя.

Екшънът от втория за годината турнир от Големия шлем предшества Шампионата на Уимбълдън (1-14 юли), който WBD ще излъчва на 11 пазара (България, Белгия, Чехия, Финландия, Унгария, Исландия, Холандия, Норвегия, Румъния, Словакия и Швеция), преди старта на Олимпийските игри в Париж от 27 юли. На всички свои територии WBD ще бъде единственото място, където ще можете да гледате всеки един момент от надпреварата, потвърждавайки ролята си на Дом на тениса и ще предложи на запалянковците повече от 1600 часа тенис през годината.

„Ролан Гарос е върхът на сезона на клей и перлата в короната на нашето тенис лято в цяла Европа. Турнирът ще бъде един от най-конкурентните от години насам и ние очакваме с нетърпение да отразим всяка точка от всеки корт - от първия кръг на квалификациите до финала на корт „Филип Шатрие“, като същевременно ще се възползваме от опита на някои от най-великите шампиони в историята на този спорт, както на място, така и в местните студия, за да доближим зрителите до тънкостите на играта.“, заяви Скот Янг, старши вицепрезидент „Съдържание, Продукцията и Бизнес операции“ в WBD Sports Europe. „Особено сме развълнувани, че за първи път ще представим тенис от Големия шлем в новата ни платформа Max и по Eurosport, за да могат зрителите в цяла Европа да се насладят на мачовете. Олимпийските игри скоро се завръщат в Европа, а най-добрите играчи в света ще се завърнат на Ролан Гарос в търсене на медали само след два месеца, затова смятам, че няма по-добра възможност за гледане на спорт на живо, която можете да намерите това лято.“

ЛЕГЕНДИТЕ НА ИГРАТА СЕ ЗАВРЪЩАТ В РОЛАН ГАРОС

Плеядата от звездните тенис експерти на Eurosport, ще предложи репортажи и коментари от мястото на събитието, както и от студиата на местните пазари, включително от прочутия Cube с добавена реалност в Лондон и ще повиши още повече нивото на отразяване, като предостави ежедневни анализи, прогнози и мнения от най-авторитетните представители на спорта.

През 2024 г. звездната тенис бригада на Eurosport, която ще отразява състезанието от мястото на събитието, включва шампиони и финалисти от Големия шлем, сред които са Крис Евърт, Джон Макенроу, Матс Виландер, Алекс Кореча, Миша Зверев, Ализе Лим и Лаура Робсън, а Барбара Шет и Тим Хенман ще водят студиото от Куба в Лондон, преди да се отправят към Париж за полуфиналната фаза, когато цялата продукция ще се премести във френската столица. Те формират коментаторския състав на турнира от Големия шлем и ще бъдат подкрепени от студийни експерти на отделните пазари, сред които са Борис Бекер, Барбара Ритнер и Филип Колшрайбер в Германия, Карла Суарес Наваро, Николас Алмагро и Анабел Медина-Гаригес (Испания) и Роберта
Винчи (Италия).

Ролан Гарос започва в неделя, 26 май. Финалът на сингъл при жените ще бъде излъчен в събота, 8 юни, а финалът при мъжете е в неделя, 9 юни.

Тази година Ролан Гарос ще бъде домакин на рекордните 11 нощни сесии и турнирът може да отбележи края на една ера, защото рекордьорът по победи на сингъл при мъжете, 14-кратният шампион Рафаел Надал, по всяка вероятност ще се състезава за последен път. Победителят от 2023 - Новак Джокович ще опита да удържи по-младите претенденти Яник Синер и Карлос Алкарас, а Ига Швьонтек поглежда към четвъртата си титла на сингъл при жените през последните пет години.

„Спортното лято“ на WBD включва 5000 часа пряко предаване във всички платформи, включително непрекъснато стрийминг покритие на най-големите спортни събития, сред които Олимпийските игри в Париж през 2024 г.; всяка обиколка от Grand Tour; тенис турнирите Roland-Garros, Wimbledon и US Open; Световното първенство по планинско колоездене WHOOP UCI Series; FIM Speedway GP и 24 часа на Льо Ман.

Основни дати на Ролан Гарос 2024:
Понеделник, 20 май - начало на квалификациите
Неделя, 26 май - начало на основната схема
От вторник, 4 юни - четвъртфинали на сингъл
Четвъртък, 6 юни - финал на смесени двойки
Четвъртък, 6 юни - полуфинал на сингъл жени
Петък, 7 юни - полуфинал на сингъл мъже
Събота, 8 юни - финали на сингъл жени; двойки мъже; инвалидни колички; финали на сингъл и двойки юноши
Неделя, 9 юни - финал на сингъл мъже; финал на двойки жени

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Видеа по темата

Последни новини