ЦСКА остава без стадион

ЦСКА ще бъде принуден да се премести след две седмици, когато почти сигурно ще бъде отнет лиценза на стадион „Българска армия".

Спортното съоръжение не отговаря на куп изисквания за безопасност и сигурност на феновете по трибуните, но собствениците на клуба нямат намерение да инвестират, докато не се реши въпросът с отдаването на стадиона за дългосрочна концесия, информира Мерисиан Мач.

Общинската комисия вече е изпратила протоколите си до всички столични клубове, като те могат да обжалват крайната оценка в тридневен срок. Предстои протоколите да минат през Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като крайното решение ще бъде взето от спортното министерство и БФС.

При положение че бъде отнет лицензът на „Българска армия", ЦСКА трябва да изиграе оставащите си домакински мачове на „Васил Левски". Това е и изричното желание на Йоан Андоне, който е крайно недоволен от състоянието на терена на клубното съоръжение. Единственият проблем пред „червените" е високият наем, който се иска за Националния стадион, като в момента текат преговори между двете страни за намаляване на таксата за ползване.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини