Жените, от които мъжете превъртат

Американски специалистите установиха, че съзерцаването на определни жени активира в главния мозък на мъжете изработването на хормона на удоволствието. Същият ефект се наблюдава и при консумацията на спиртни напитки или наркотици.

Изследване с участието на сексуално активни мъже показало, че главният мозък при мъжете реагира, подобно на алкохола и наркотиците, на жени с форма на тялото "пясъчен часовник".

Големи гърди, широки бедра и тънка талия - при вида на това съчетание в организма на мъже се отделя голямо количество от хормона на щастието.

По-ранни изследвания също доказаха, че мъжете си падат по жени с такива характеристики на тялото. Така, специалисти от Южен Уелс установиха, че от гледна точна на мъжете идеална е тази жена, която е висока 163 см, обиколката на талията й е 76 см, на бедрата - 100, а на гърдите й - 95-100.

В хода на друго изследване пък учените установиха, че колкото е по-голяма разликата между обиколката на талията и на бедрата на жената, толкова по-големи са нейните интелектуални способности.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини