Тази вечер в Благоевград започва голямото турне на Лили Иванова

Турнето на Лили Иванова, което минава през 19 града, започва тази вечер от Благоевград. Концертът е от 20:00 часа в благоевградската зала „Скаптопара“. На сцената ще бъдат музикантите от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и LaTiDa – беквокали, каза за БТА асистентът на примата на българската естрада Николай Недеков. Целият екип е зареден с енергия да си свърши работата както трябва и публиката да остане доволна от нас, посочи той.

Публиката в Благоевград ще види и чуе Лили Иванова на живо за трети път в рамките на година и половина, след концертите през октомври 2022 г. и май 2023 г. На въпрос към асистента ѝ за местната публика, Недеков отговори, че публиката навсякъде в България е прекрасна, тъй като има отношение към българската музика. Целият екип ѝ е благодарен за отношението и оценката, че Лили Иванова е един от изпълнителите, който пее изцяло на български език, уважава българските автори и всички композитори и текстописци, с които работи, са българи, каза още Николай Недеков.

Билетите за концерта са разпродадени дни преди музикалното събитие. През май предстои още един концерт – в Народния театър „Иван Вазов“. Билетите за събитието в София, което е на 20 май, също са продадени. През тази година предстоят концерти из цялата страна, като след тези в Благоевград и София, следват концерти през юни във Велико Търново, Русе, Силистра и Хасково. През юли са предвидени концертите в Шумен, Варна, Бургас, а през септември са в Пловдив, Стара Загора и Плевен. До края на турнето Лили Иванова ще пее и пред публиката в Смолян, Кърджали, Пазарджик, Враца, Панагюрище, Кюстендил и Сандански.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини