„Всеки спомен е вкус...“ представиха от Гимназията по туризъм в Хасково

    „Всеки спомен е вкус...“. Или в техния случай още по-приляга „спомените са вкусни...“. Но и в единия и в другия вариант днес определено от Професионалната гимназия по туризъм “Александър Паскалев“ създадоха спомени.

    В откритото пространство през спортна зала „Дружба“ бяха представени професиите, които се изучават в гимназията.

    Учениците от различните направления подредиха свои кътове и седмокласниците от училищата в града имаха възможност да видят на живо точно в какво се изразява удовлетворението на гимназистите след дълги часове трупане на теоретични знания, а след това и немалък престоя в учебната кухня. На направленията, свързани с кулинария и туризма специален гост на празника на професиите беше Бети Василева от „Дивата ферма“, която е дългогодишен партньор на училището. Заедно с един от гимназистите тя представи на публиката гюзлеми с био телешко с булгур. Няма нищо по-хубаво от домашно приготвената храна, категорична е Бети Василева. Пред очите на минувачите и кандидат-гимназистите тя меси и готви на живо.

    Личният пример е на първо място. Съпругът ми честа цитира старата поговорка: Децата не слушат, децата ни гледат. Затова с  пример се опитваме да възпитаваме не само нашите деца, но и всички, които ни наблюдават. Бети Василева казва, че няма тайни при готвенето, предпочита да споделя знанията си. Но тя казва, че майсторлъкът при месенето е в ръцете.

    В гимназията през последните години на сериозен интерес от страна на кандидатстващите седмокласници се радват и специалностите „Съдебен заседател“ и „Рекламна графика“. Като гост днес присъства изпълняващата функцията председател на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова, по чиято идея е създадена специалността „Съдебен заседател“. Тя беше придружена от председателя на Районен съд Пламен Георгиев. Сред официалните гости бе и кметът на Хасково Станислав Дечев, както и експерти от РУО. Да подкрепят учениците присъстваха и изявени готвачи и ресторантьори от града, които са партньори на училището и подкрепят гимназистите в тяхното професионално развитие.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини