Представят възможностите за финансиране по Програмата за граждански бюджети в Хасково

Възможностите за финансиране по Програмата за граждански бюджети ще бъдат представени в сряда в Хасково, съобщи ръководителят на проекта Кристина Димитрова от Неправителствената организация ХАЛЛО.  Срещата е в 15 часа залата на втория етаж на Общинска администрация и на нея са поканени да присъстват спортни клубове, училищни настоятелства и такива в детски градини, представители на школи и на етажната собственост.
През тази година  финансирането на идеи на местни общности в Хасковска община е увеличено и общият бюджет е 15 хиляди лв. 6 хиляди лева са от бюджета на Община Хасково, която е партньор в инициативата.
И тази година идеите се подават през онлайн платформата https://halo-platform.halongo.eu/, а максималният бюджет за една инициатива е 3000 лв. Няма ограничение в темите на инициативите, стига те да са в обществена полза и да се отнасят до едно конкретно населено място. Крайният срок е до 31 май. След това подадените предложения ще бъдат разгледани от мултидисциплинарен съвет, в който влизат експерти от различни области. 
До момента има подадени вече над 30 предложения.
От 1 до 31 юли ще се проведе гласуването за избор на инициативи, които да се реализират, като то отново ще се случва чрез онлайн платформата. Право на участие в него ще имат, както и досега, всички жители на общината, като всеки ще може да гласува само за идеите от неговото населено място. Онези граждани, които има адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес в различни населени места, ще могат да избират за кое от двете населени места да гласуват. Резултатите от гласуването ще бъдат обявени на 10 август на сайтовете на Фондация ХАЛО и Община Хасково. Граждански инициативи ще се реализират в петте населени места с най-висок процент гласували през есента на 2024 година.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини