Жълт код за силен вятър в Кърджалийска област,облачно и студено днес

Жълт код за силен вятър е обявен за област Кърджалийска област за днес.В областният център вятърът ще бъде слаб със скорост от 5 м/с.В Кърджали ще бъде облачно,като облачността ще бъде 100%.Вероятността от валежи е 61 на сто,а очакваното количество 3,81 мм.Температурите ще варират от 9 до 12 градуса.

Днес облачността ще бъде значителна, с валежи, главно в Южна България. Над североизточните райони ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен, след обяд в Югоизточна България и по Черноморието – силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 13° и 18°, в София – около 13°.

Над планините облачността ще бъде значителна. Ще има валежи от дъжд, над около 1800 m – от сняг. Ще духа умерен, в Родопите и силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 15°-16°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини