Жени социалистки подхващат незаконните гонки в Кърджали,кметът обещава камери и засилени полицейски екипи

Изображение 1 от 2

    Жени социалистки подхващат незаконните гонки в Кърджали,които са злободневна тема в сайта Кърджали бг вести.

    Преди повече от година, групата общински съветници от БСП сигнализира  за един  опасен проблем, който и днес продължава да набира огромна скорост сред младите хора, любители на „по-силните преживявания“.Целогодишно, но най-вече през  летния сезон се провеждат така наречените дрифтове,  гонки с леки коли в различни райони на града, около Billa, Kaufland, най-вече в Промишлена зона Изток, ул.“Индустриална“.Едно опасно шофиране, което освен шумово замърсяване може да бъде и предпоставка  за тежки инциденти, които до днес за щастие се разминават.  За съжаление  предложените мерки изложени в отговора към социалистите от страна на общината, като изграждане на изкуствени неравности за ограничаване на скоростта в проблемните райони, монтиране на допълнителни табели в района на промишлената зона с които да се забрани престоят и паркирането между 22.00 - 06.00ч. сутринта, монтиране на записващи камери с регистрация на скоростта, стоят  все още само написани ,но не и изпълнени.

    Провокирани от сигналите и молбите на гражданите от района  общинските съветници Теодора Каракостова и Костантина Карабоюкова отново поставиха проблема пред Общински съвет за решение , тъй като той продължава да  се задълбочава , особено с идващите топли месеци. Социалистките посочват, че повечето автомобили, особено в Промишлена зона Изток, ул.“Индустриална“ се движат с несъобразена скорост , при ограничение на скоростта от 40 км, вдигат силен шум при форсиране, което освен среднощния тормоз за живущите може да предизвика и тежки, пътни инциденти на пътя. Гражданите неведнъж са подавали сигнали  до 112 , но при пристигането на полицейските автомобили повечето коли вече са напуснали района, явно сред шофьорите на колите има добра комуникация и организация, като  бързо се предупреждават, виждайки патрулните коли. В района на промишлената зона, където има около 50 работещи фирми, няма обособени тротоари за пешеходци, хората се движат по улицата, която е без маркировка, осветление, а множеството минаващи автомобили преминават с висока скорост. Социалистките настояват да се сложи край на този проблем и се затегнат мерките около местата, където се събират любителите на силни преживявания. Те очакват конкретни отговори на своите въпроси : „ Какви мерки ще предприеме общината за решаване на проблема с неспазване ограниченията на скоростта на територията на гр.Кърджали,ул.“Индустриална“ Промишлена зона Изток, район жп.гара, както и за останалите райони за които има сигнали за организиране на така наречените незаконни състезания ?“ Общината ще изпълни ли посочените мерки, които е  обещала да изпълни в своя отговор през 2022г.?“

    На проведеното заседание на Общинския съвет през месец април те получиха отговори на своите въпроси от страна на кмета. Призовават компетентните органи да си свършат работата, за да може проблемът да бъде решен окончателно и спокойствието на гражданите да бъде гарантирано.  По отношение изграждането на нови тротоарни настилки социалистките обещаха при актуализация на бюджета през тази година да внесат предложение за  тяхното изграждане. 

    Кметът Ерол Мюмюн уведоми обществеността ,че на заседание на Общинската комисия по безопасност на движението,проведено на 8 декември 2022 г. е взето решение по ул.”Индустриална”в Промишлена зона „Изток” да се изградят „пътни полицаи”.За сега това се отлага след като Върховния административен съд отмени текстове от Наредбата,регламентираща изграждането им.В момента липсват условия за поставянето на „легнали полицаи”.Няма и предвидени средства в бюджета на общината за тази година за изграждане на тротоари но улица „Индустриална”.Това ще се обсъжда за следващата година.Ще се разчита на видеонаблюдение.Част от камерите  ще имат възможност за разпознаване на автомобилни номера.Засилени са полицейските екипи.Вече има заловени нарушители,които са наказани.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини