В Асеновград се проведоха консултациите за изборите

Изображение 1 от 5

    Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев проведе консултациите за формиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК), които да произведат изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 09.06.24 г. (неделя).

    Поканени да присъстват бяха упълномощените представители на парламентарно представените партии и коалиции в 49-тото Народно събрание

    . В консултациите взеха участие Коалиция „ГЕРБ - СДС“, Коалиция „ПП - ДБ“, ПП „ДПС“, ПП „Възраждане“, Коалиция „БСП за България“, ПП „ИТН“.

    Д-р Христо Грудев откри консултациите и поясни, че поканата за тази среща е публикувана на официалната страница на община Асеновград и е изпратена до всички парламентарно представени партии и коалиции в  49-то Народно събрание.

    Предоставени бяха справки за разпределението на местата в СИК по видове комисии, в т.ч. ръководствата и членовете на СИК на партиите и коалициите в града и селата, както и за разпределение на членовете в 3 подвижни избирателни секции и още 3 - за лечебните заведения.

    Поименен състав за тях, партиите ще предложат след образуването им с решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Пловдив.

    „За пореден път провеждаме избори за български парламент за последните 3 години. Всички вече имате опит в разпределението на СИК.

    Призовавам процедурата да премине в добър тон и колегиалност, защото изборите са в интерес на целия български народ и на Европейския съюз.

    Съгласете се, че колкото повече народни представители има Асеновград в българското Народно събрание, без значение от партийната обвързаност, толкова по-добре ще бъде за общината“, посочи кметът.

    В заключение д-р Грудев припомни, че броят на членовете в СИК се определя на база резултатите от последните избори за Народно събрание, т.е. партията спечелила най-голямо доверие от гражданите, получава най-много квоти за СИК.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини