Първият роман на Мира Добрева ще бъде представен в Регионалната библиотека в Смолян

Регионална библиотека "Николай Вранчев" – Смолян представя Мира Добрева и първият й роман "Светулки зад решетките" на 18 април 2024 г. от 17:30 ч.
"Светулки зад решетките" разглежда съдбите на две жени, белязани от поглъщаща ума и тялото алкохолна зависимост. Сюжетът обхожда пътищата, през които ги води заболяването им.
Без остатък и пределно болезнено книгата назовава упадъка на ценностите, духовната празнота и вледеняващото отчуждение, които пристрастяването предизвиква.
Преплетени като в гнездо на птица, между страниците ще откриете дълбоките бездни на човешкото страдание и възвишеното чувство на любовта и прошката. Това е роман за отчуждението и великодушието. За болестта като начин на духовно израстване. За болестта като равносметка и форма на лечение. За проявлението на най-жестоката тъга – вечния страх, че смисълът е загубен. За безсмислието на живота и неговия висш смисъл. За смъртта и безсмъртието. За просветлението.
***
Мира Добрева е телевизионен журналист. Творческият ѝ път започва в "Нова телевизия", а по-късно става част от екипа на БНТ. Носител е на множество награди, сред които: "Жена на годината" в категория "Телевизионна журналистика", "Най-чаровна телевизионна водеща", "Най-обичана българка", "Най-стилна дама на България". През 2015 г. получава специалната награда от Международния филмов фестивал "Наследство" за рубриката "Столетниците на България". Следват призове в категория "Културно наследство и национални ценности" и "Популяризиране на българската култура и история". През 2016 г. предаването "Отблизо с Мира" е отличено със специалната награда на Съюза на българските журналисти в категория "Телевизионна журналистика". За научнопопулярния филм "Властелини на облаците" получава специалната награда на журито на Международния филмов фестивал "На източния бряг на Европа". Автор е и на книгата "Столетниците – благословия или орисия" (2020).
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини