Кирил Стоев: Работим за пълна подмяна на уличното осветление за всеобщо подобряване на енергийната ефективност

Изображение 1 от 5

    Кирил Стоев: Работим за пълна подмяна на уличното осветление за всеобщо подобряване на енергийната ефективност
    Това съобщи кметът Кирил Стоев по време на срещите си с жители на селата Стефаново, Долни Раковец, Друган и Старо село. Разговорите са част от графика за изнесени приемни по места, които Стоев обяви наскоро, и предстои поетаптно да бъде обявяван за останалите наслени места в общината.
    "В момента не сме в предизборна кампания, но аз вярвам, че вие сте моят истински барометър, чрез който аз и екипът ми ще се справим по-добре с предизвикателството да изправим общината на крака", заяви Стоев.
    По време на срещите в населените места стана ясно, че в момента Община Радомир има готовност за кандидатстване по проект за енергийна ефективност и подмяна на цялото улично осветление с нови по-икономични тела, които ще дадат възможност за работа през цялата тъмна част на денонощието.
    Стоев отбеляза планираното реновиране на пътната мрежа, което включва цялостно преасфалтиране на пътя до Кондофрей от разклонението на пътя Радомир - Диканя, ремонт и реновиране на пътя от разклона за Стафаново до гарата в Долни Раковец и пътя от Друган до Старо село.
    Една от основните теми, която бе поставена е проблемът с боклуците или по-точно липсата на информираност сред населението по отношение на разделното събиране на отпадъци, регламентираното и нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, едрогабаритни и строителни отпадъци и запълването на контейнерите с клони, биоразградими отпадъци и такива, които могат да влязат отново в употреба чрез компостиране.
    "Резултатът от тези срещи ни подтикна да организираме една информационна, образователна кампания на терен, която ще се включи и в националната такава "Община без отпадъци". Започнахме с първите стъпки и в спешен порядък ще действаме, за да можем да обхванем възможно най-голям времеви диапазон и разбира се, целта ни е да получим максимална ефективност и резултатност", изтъкна кметът Кирил Стоев.
    Срещите на кмета Стоев продължават по планирания график: 09 април от 14:00 в село Владимир и от 15:30 село Долна Диканя. На 10 април от 14:00 в село Дрен и от 16:00 в село Гълъбник.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини