Кои депутати ще напуснат НС, когато се върнат министрите от кабинета ''Денков''

Когато четиримата министри от „Продължаваме промяната - Демократична България“, които бяха депутати, се върнат в Народното събрание, четирима други народни представители ще трябва напуснат парламентарната им група.

Днес се проведе последното заседание на Министерския съвет в този му състав.

Министрите на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) в оставка, които в началото на 49-ото Народно събрание (НС) се заклеха като депутати, са премиерът Николай Денков, финансовият министър Асен Василев, министърът на правосъдието Атанас Славов и регионалният министър Андрей Цеков.

Когато те влязоха в кабинета „Денков“, техните места заеха депутатите Росица Пандова-Йовкова, Бюнямин Хасан, Радослав Василев и Веселин Недев.

Росица Пандова-Йовкова влезе на мястото на Андрей Цеков от 24-МИР София. Когато той се върне в парламента ще заеме мястото на Мирослава Петрова, която беше по-назад в списъка на ПП-ДБ с кандидат-депутати за столичния район. Петрова влезе в НС през август, след като Петър Петров от ПП стана зам.-председател на ДАНС.

Бюнямин Хасан влезе от 30 МИР-Шумен на мястото на Николай Денков. Той е завършил българска филология в Шуменския униврситет, бил е учител и директор на училище, както и зам.-областен управител на Шумен. Дълги години е секретар на Община Хитрино. Неговото място ще заеме Денков.

Веселин Недев влезе в парламента от 29 МИР -Хасково на мястото на Асен Василев. Той е юрист по образование, има магистърска степен по „Счетоводство и контрол“ и над 9 години опит в държавната администрация. Недев ще трябва да освободи депутатското си място за Асен Василев.

Радослав Василев зае мястото на Атанас Славов от 27-МИР Стара Загора. Той бе депутат в 47-ото НС и се прочу с това, че се при изказване от парламентарната трибуна не успя да говори от притеснение и се отказа. Завършил е специалност „Икономика“ в Университета за национално и световно стопанство в София и магистърска степен по „Публичен мениджмънт“ в Нов български университет в София. Неговото място в пленарната зала ще заеме Славов.

Всички депутати, които ще напуснат НС, за да освободят място на министрите, са от партия „Продължаваме промяната“, а не „Демократична България“.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини