Локализиран е пожарът между брезнишките села Горни и Долни Романци

Локализиран е пожарът между брезнишките села Горни и Долни Романци, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Перник.

По първоначални данни са изгорели около 440 декара сухи треви и храсти и около 30 декара борови насаждения. Огънят, пламнал още през вчерашния ден, е вследствие на запалени сухи треви. За разпространението му е спомогнал и разразилият се вятър през нощта.

От сутринта на място са екипи от огнеборци от Брезник, горски служители, доброволци и ръководството на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РС ПБЗН) в Перник. Направена е организация и дежурни следят мястото, допълниха от областната дирекция на полицията.

През изминалото денонощие огнеборците от региона са реагирали на общо 11 сигнала за пожари в масиви със сухи треви и храсти. Изгорели са и три постройки, тип бунгала, във вилната зона на планината Голо бърдо. Причината не е установена, а пламъците са локализирани. Образувано е досъдебно производство.

Вчера от пожарната в Перник отправиха апел към гражданите във връзка със забраната за палене на сухи треви и отпадъци. Оттам обясниха, че съвместно с полицията ще бъдат предприети мерки за установяване на подобни нарушения. Ще бъдат налагани и глоби, ако нарушителите не подлежат на наказателна отговорност.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини