Общински конкурс за млади таланти в изкуството, образованието и спорта ще се проведе в Радомир

Трети общински конкурс „Пролетно пробуждане“ ще се проведе на 12 април на сцената в Младежкия културно-информационен център „Европа“ в Радомир, съобщиха от общината.

Той е възможност за проява, развитие и популяризиране на таланта на ученици, притежаващи потенциал и проявяващи интерес в сферата на изкуството, образованието и спорта.

В състезанието могат да се включат ученици от първи до 12-ти клас. Заявки се приемат до 8 април. Жури ще оценява претендентите.

Според регламента на третия общински конкурс „Пролетно пробуждане“ участниците ще имат на разположение три минути за  индивидуално представяне и демонстрация на таланта си на сцената.

Класирането ще се извърши в три възрастови групи – от първи до четвърти клас, от пети до седми и от осми до 12-и. Във всяка група ще бъдат дадени награди и грамоти за първо, второ и трето място. Специални награди ще връчат кметът на Община Радомир Кирил Стоев и местният бизнес.

Първото издание на конкурса „Пролетно пробуждане“ бе през 2022 година, когато петнадесет възпитаници на радомирски училища получиха награди за талантите си в областите: гимнастика, танцово изкуство, актьорско майсторство, бойни спортове, пеене и др.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини