От горите на Шотландия до планините на Полша - вижте как Европа разцъфтява

Най-красивите места за наблюдение на пролетни цветя на Стария континент

Европа е прекрасно място за посещение по всяко време на годината. Всяка есен улиците се обагрят в златисто, а през зимния сезон навсякъде „танцуват“ блещукащи светлини...

Но през пролетта, когато природата се събужда, светът сякаш изглежда по-красиво и приветливо място, ослепителните цветя вдъхват нов живот на паркове, площади, брегове на реки и гори в целия континент и даряват нова надежда и вяра...От горите на Шотландия до планините на Полша - това са най-пленителните места за наблюдение на пролетните цветя в Европа.

Лалетата в Keukenhof, Нидерландия

Независимо дали сте любители на цветята, или не, ярките и незабравими изложби от лалета в градините Keukenhof няма как да не ви очароват. Това е най-голямата градина с луковици в света, която се гордее с над 800 сорта лалета и седем милиона цвята, както и с ириси, лилии, нарциси, орхидеи и зюмбюли. През 2024 г. се навършват 75 години от създаването ѝ, така че какво по-подходящо време да я посетите?
 


Снимка: iStock by Getty Images


Сини камбанки в Kinclaven Bluebell Wood, Шотландия

Сините камбанки обагрят цяла Великобритания, но гората Kinclaven Bluebell Wood в Пъртшир се гордее с една от най-смелите и сини изложби. Цветовете покриват изцяло гората, която е уютно сгушена на завоя на река Тей. Гледката е впечатляваща.


Снимка: iStock by Getty Images


Черешов цвят в Стокхолм, Швеция

Въпреки че са визитната картичка на Япония, вишневите цветове цъфтят по целия свят, включително и в шведската столица. В Кунгстрадгарден се провежда ежегоден фестивал в края на април, но Хамарби Сьостад е мястото, където можете да избегнете тълпите. Цветовете тук образуват „вкусен“ ледено-розов балдахин.


Снимка: iStock by Getty Images


Маковите полета в Тоскана, Италия

В средата на април между редовете лозя в цяла Тоскана се появяват макове, в огнен контраст на безкрайното синьо небе. Сякаш дъждовете са постлали свой собствен червен килим, който само добавя топлина към и без това ярката природна красота на този регион.


Снимка: iStock by Getty Images


Минзухарите в долината Chochołowska, Полша

Пролетта е времето, когато Полша разкрива по-най ярък начин великолепието си, особено сгушената в южната част на страната долина Chochołowska, в която поляните се обагрят в нюанси на виолетово и жълто. Минзухарите, тези малки цветни снопчета, разцъфтяват веднага щом снега започва да се топи. Хълмовете сякаш оживяват с красивите си малки цветчета.


Снимка: iStock by Getty Images

 

 

Източник: trip.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини