Хасковски хандбалисти попаднаха в националните отбори за Европейското първенство

Изображение 1 от 5

    Морската ни столица Варна ще приеме Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години. Шампионатът е от 4 до 7 юли.

    „Преди 2 години отново бяхме домакини на Европейско първенство по плажен хандбал и тази година Европейската федерация отново ни гласува доверие, тъй като предното бе едно от най-добре организираните досега. Надявам се освен добрата организация, тази година да имаме и едно добро представяне“. Това заяви председателят на ХК „Хасково“ Марияна Стаматова, която е и член на БФ по хандбал.

    Треньори на националните отбори отново ще са наставниците на „Хасково“ и „Асти «91“ Ирина Миладинова и Самет Муртазали. В разширените състави на представителните ни тимове са повикани и възпитаници на местните школи. При юношите това са Ивайло Тенев и Бедирхан Чондол.

    „Имаме талантливи деца и се надяваме да запишем добро представяне на първенството. Знаем, че другите държави имат много добри състезатели, но ние по нищо не им отстъпваме, така че ще се борим за най-предна позиция“, заяви националният треньор и наставник на „Асти «91“ Самет Муртазали.

    При девойките сред 20-те състезателки са повикани Глориана Райчева, Ниляй Муртазали и Елеонора Кирева. Целта пред отбора е влизане в осмицата на Европа.

    В плажния хандбал всичко е възможно. Ако децата играят със сърце и душа, както на миналото европейско, мисля, че ще заслужат медал“, заяви националният треньор на девойките и на ХК „Хасково“ Ирина Миладинова.

    Преди първенството ще бъдат проведени няколко лагера. Следващата седмица състезателите ще се съберат в град Бяла. През месец юни ще има лагер и международни турнири, а от 1-ви юли, непосредствено преди шампионата, ще е лагера във Варна.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини