Николай Денков не иска да се предпоставя конституционна криза

Не виждам причина за конституционна криза. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков след срещата при Румен Радев. Държавният глава предупреди втората политически сила за това, като изтъкна именно  отговорността на ГЕРБ-СДС заради промените в Конституцията, които прокараха. Денков не иска да се предпоставя конституционна криза. Другият вариант бил редовното правителство да остане до избора на следващото. Това препоръчвала и Венецианската комисия.

Нормално било да има трудности по новата процедура за назначаване на служебен кабинет. Не е наша работа да харесваме или да не харесваме служебното правителство, изтъкна още премиерът. Той очаква развитие на сюжета по оставката на заместник-омбудсмана.

Николай Денков настоя да се изпълнят разпоредбите на Конституцията.

Попитан за другото предупреждение на държавния глава след оставката на зам.-омбудсмана тази сутрин като единственото равноотдалечено политическо лице за служебен премиер, Денков открои, че именно това е притеснителното, че в регулаторите има политически оцветени лица. Именно затова искахме и да направим правителство, сподели още Денков. В изминалите 10 месеца се работело по реформите.

Най-доброто е изборите да са 2 в 1, повтори мнението и искането на Кирил Петков, Николай Денков.

Генерал Атанас Атанасов пък съобщи пред медиите, че съдът е възстановил работата на Евролаб на "Капитан Андреево". Това била новата власт, по думите му.

Припомняме, че по време на консултациите, Румен Радев не пропусна да упрекне ПП-ДБ, че са оставили президентската институция с вързани ръце, относно избора на кандидат за служебен премиер, заради промените в Конституцията.  Той предупреди ПП-ДБ, че заради това следващото служебно правителство може да не е в тяхна полза. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини