Русия се готви да обяви Алла Пугачова за 'чуждестранен агент'

Руската естрадна легенда Алла Пугачова, която активно подкрепя Украйна и е напуснала страната-агресор заедно със съпруга си Максим Галкин и децата си, може да получи статут на „чуждестранен агент“ в Руската федерация.

В родината на певицата процедурата вече е започнала. Новината съобщи ръководителят на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин в телеграм канала си.

„Съобщавам важна новина. Дойде отговорът от Генералната прокуратура на Руската федерация на моето обръщение. Започнала е процедура за признаване на Алла Пугачова за чуждестранен агент. Прокуратурата се обръща към Министерството на правосъдието на Русия с молба да признае Пугачова за чуждестранен агент. Надявам се, че контролните органи ще доведат това дело докрай“, е написал Бородин.


Самата Пугачова все още не е коментирала новината.

Преди време Алла Пугачова разгневи руснаците, като танцуваше на песента „Ой на гора двои дубки“.

През октомври 2022 г. руското министерство на културата обяви, че обмисля да отнеме всички звания на Алла Пугачова, Максим Галкин, Андрей Макаревич и на всички останали, които не са декларирали подкрепа за агресията на Путин в Украйна.

Малко преди това руският ефир стана недостъпен за песните на естрадната прима.

Съпругът ѝ Максим Галкин вече попадна в руския черен списък на „чуждестранните агенти“ от 16 септември 2022 г. заради активната си проукраинска позиция и откритото осъждане на кремълската политика. Тогава россМедия писа, че той е поискал да се промени статутът му, но съдът е отказал.

Комикът Галкин е един от първите, които се обявяват против войната в Украйна. В блога си в Инстаграм той многократно се опитваше да внуши на руската аудитория, че Руската федерация убива украински цивилни граждани.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини