Световното туристическо изложение в Париж отваря врати за посетители

Световното туристическо изложение в Париж отваря днес врати за посетители на фона на възобновяването на международния туризъм, който доближава нивата си отпреди пандемията, но и в контекста на ръста на цените на туристическите услуги, предаде Франс прес.

"Международният туризъм може през 2024 г. напълно да се върне към нивата отпреди пандемията и дори да ги надмине, посочва Световната организация по туризъм (UNWTO) към ООН.

Международният туризъм може да се възползва по-специално от възстановяването в Азия, улесняването на издаването на визи в Китай, увеличаването на въздушния капацитет и от унифицираната виза (тип Шенген), въведена от страните от региона на Персийския залив - Саудитска Арабия, Оман, Кувейт, Бахрейн, Обединени арабски емирства, Катар.

Европа вероятно ще остане водеща туристическа дестинация, тъй като в края на март Румъния и България влизат в Шенген, макар и само по въздух, а през лятото Париж ще бъде домакин на летните олимпийски игри, посочват от организацията.

"Както и през 2023 г., доброто представяне на изходящите пазари в Европа, Америка и Близкия изток ще продължи да подхранва туристическите потоци и разходите по целия свят".

През 2023 г. приходите от международен туризъм достигнаха 1,4 трилиона долара, или 93 на сто от нивото преди пандемията.

Източник: trip.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини