Нови физкултурни салони ще бъдат изградени в Спортно училище „Олимпиец“ и Професионалната гимназия по икономика

Изображение 1 от 3

  Нови физкултурни салони ще бъдат изградени в Спортно училище „Олимпиец“ и Професионалната гимназия по икономика, а село Драгичево ще се сдобие с нова детска градина, след като община Перник спечели проекти по програми на Министерство на образованието и науката. В X ОУ „Алеко Константинов“ пък ще бъдат изградени три отделни спортни площадки на открито, за баскетбол, волейбол и хандбал, които ще позволят по-голям брой ученици да спортуват едновременно.
  Предвидено е физкултурните салони да бъдат пригодени за различни видове спорт - футбол, волейбол, баскетбол и други. Новите съоръжения ще разполагат със съблекални и санитарни възли.
  Новата детска градина в най-голямото село на територията на общината ще разполага с помещения за четири групи за деца от 3 до 6-годишна възраст и една яслена. Към момента всички деца, посещаващи детското заведение използват помещения в сградата на училището.
  Преди дни бе обявено, че физкултурни салони ще бъдат изградени в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ и XII ОУ „Васил Левски“. Напълно обновено е спортното съоръжение в VII ОУ „Г.С. Раковски“, а ПМГ „Христо Смирненски“ и ОУ „Св. Иван Рилски“ вече използват своя нов учебен корпус със закрит плувен басейн. Амбицията на екипа на кмета на община Перник Станислав Владимиров е до края на мандата всички училища на територията на общината да разполагат с модерна спортна база.

   

  Източник: Perunik.COM

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини