Двама мъже са задържани за шофиране след употреба на наркотици в Перник

Две бързи производства за управление на автомобили след употреба на наркотици са започнати от служители на Първо и Второ районно управление в Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Перник.

Вчера, малко след 15:00 ч., в пернишкия квартал „Изток“ е проверен лек автомобил, управляван от 42-годишен мъж от Годеч. Шофьорът е тестван за наркотични вещества, а тестът му е бил с положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал и кръвна проба за химичен анализ. Автомобилът му е иззет.

Три часа по-късно на ул. „Захари Зограф“ в Перник полицаи са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 40-годишен жител на града. Неговата проба също е отчела наличие на амфетамин. Мъжът е отказал кръвна проба, а автомобилът му е иззет.

Двамата шофьори са задържани за до 24 часа с полицейски заповеди. Работата по случаите продължава под надзора на прокуратурата, допълниха от полицията.

От  1 до 4 март на територията на областта полицейските служители са проверили 872 моторни превозни средства и 1112 шофьори и пътници. За нарушения на Закона за движение по пътищата са издадени 73 акта за установяване на административни нарушения и 258 фиша.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини