Ким Петрас е най-слушаната германска изпълнителка в света

Броени дни преди 8 март „Спотифай“ обяви най-слушаните германски изпълнителки в поп жанра в страната и в световен мащаб за 2023 г. Номер 1 в Германия е Айлива, а фаворитът на световната сцена е германката Ким Петрас, обявиха от „Берлинер Цайтунг“.

Шведският музикален стрийминг гигант „Спотифай“ изтъква, че статистически погледнато мъжете, които правят музика, все още са по-предпочитани от жените музиканти. В това отношение платформата се опитва да направи нещо с така наречените равностойни плейлисти, които се опитват да увеличат дела на стриймвани изпълнителки.

Има обаче жени в бранша, които не се нуждаят от това, тъй като и без това оглавяват класациите, отбелязват коментатори. На първо място е Айлива, следвана от Нина Чуба, трета е Леа, а останалите две места в Топ 5 са за Хелене Фишер и Бедмомжай. Три от тях са берлинчанки: Нина Чуба, чийто хит „Wildberry Lillet“ беше номер 1 за 2022 г., Леа, която посвети цял албум на една от улиците „Бюловщрасе“ в Берлинския квартал „Шьонеберг“ през 2023 г., и Бедмомжай. Популярността на  последната нарасна още повече през януари тази година, когато Ники Минаж публикува дует с нея в ТикТок, съобщават от „Difuss“. Първа започна немската рапърка Бедмомжай, която качи видео, в което синхронизира движението на устните си с Ники Минаж в песента „Big Difference“. Ники Минаж реши да върне жеста, което развълнува Бедмомжай:

„Ники Минаж току-що публикува първия си дует с мен? Обичам те, Ники! Осемгодишното дете в мен, което рапираше дума по дума на твоята песен „Super Bass“, крещи от радост!“

В световен мащаб обаче Нина Чуба, Леа и Бадмомжай не са толкова известни. Друга берлинчанка е на върха в прeдставянето на Германия на международно ниво. На второ място след носителката на „Грами“ Ким Петрас – първата трансжена, оглавила музикалните класации в САЩ, е Пеги Гоу, южнокорейска берлинчанка. Пеги Гоу е диджей и продуцентка, която наскоро издаде най-новото си парче „I Believe In Love Again“ заедно с Лени Кравиц. То все пак то не успя да надмине нейния мегахит от 2023 г. „(It Goes Like) Nanana“, който стана номер 1 в ТикТок, влезе в челната десетка и дори зае първо място в много страни по света.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини