Валежите ще отслабнат, снеготопенето ще продължи

През изминалата нощ на много места в страната преваля дъжд, в планините - сняг. Вятърът се усили. Към 2 часа количествата на валежа бяха - 28 л/кв.м. на Мусала, 19 - в Кърджали, 16 - в Елхово, 13 - в Карнобат, 12 - в Ст. Загора, 11 л/кв.м. - на Рожен, в Родопите. В останалите райони количествата са под 5 л/кв.м. Метеорологичната прогноза на НИМХ - БАН съобщи дежурният синоптик Анастасия Стойчева.

Днес ще продължи да превалява, но в северозападните и планински райони - вече сняг. Валежите ще отслабнат, вече ще са на по-малко места, а до края на деня в по-голямата част от страната ще спрат, предаде агенция Фокус.

На места в Източна и Южна България ще има и временно разкъсване на облачността. Постепенно вятърът в цялата страна ще стане от запад, в Дунавската равнина до силен. И макар че дневните температури ще са по-ниски от тези през вчерашния ден, ще остане по-топло от обичайното за втората десетдневка на февруари, в повечето места максималните - между 3 и 8°, в крайните северозападни райони около 1-2°, в София 3°.

Топенето на снежната покривка ще продължи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини